Jonne Aaron : Onnen vuodet

Onnen vuodet

Fight Club – ja Seitsemän-elokuvat tehnyt David Fincher ohjasi vuonna 2008 ilmestyneen elokuvan Benjamin Buttonin uskomaton elämä. Elokuvassa Brad Pittin esittämän Benjamin Buttonin elämä matkaa vanhuudesta kohti nuoruutta. Buttonin elämän kehityskaari voisi olla analogia Jonne Aaronin urasta.

Antakaahan kun selitän. Perinteisesti yhden ihmisen kasvutarina alkaa harmittomasta lapsuudesta, jonka kasvaminen väistämättä rapauttaa ja tulevaisuudessa ihminen saattaa olla onnellinen huolimatta siitä kaikesta pahasta, jonka hän on käynyt läpi matkallaan aikuiseksi. Tässä mielessä on mielenkiintoista, että Negativen debyyttilevyn War of Loven (2003) päättää kappale Still Alive ja nyt kymmenen vuotta myöhemmin levyn otsakkeena on Onnen vuodet.

Tämän lisäksi War of Love sisälsi pääasiassa Jonne Aaronin tekemiä kappaleita, lukuunottamatta kappaletta After All, jonka tekijäksi on merkitty kitaristi Larry Love, omaa sukua Lauri Juhani Markkula. Uudella Onnen vuodet -levyllä taas mukana mm. veteraani-iskelmäsanoittaja Vexi Salmi. Perinteisestihän tanssilavoille pyrkivillä laulajilla on ensiksi rautainen ammattilaiskoneisto taustalla, kunnes myöhemmin uran karttuessa on laulajalla rohkeutta repäistä ja tehdä itse itsensä näköistä musiikkia. Jonne Aaron tekee siis tämänkin toisin päin.

Kolmanneksi on mainittava, että Jonnen isoveli Tommi Liimatainen seurustelee Katri Helenan kanssa. Tommi kertoo Me Naiset -lehden haastattelussa, että heille ikä on vain numeroita. Tämäkin muistuttaa kosolti Benjamin Button -elokuvan loppuvaiheilla olevaa hetkeä, jossa nuoren näköinen Brad Pitt rakastaa ikääntynyttä Cate Blanchettia.

Sallittakoon siis heille Onnen vuodet.

3/5

https://www.facebook.com/jonneaaronofficial

Jätä kommentti